Laborator Radioterapie

Contact:

021/316.16.00  interior. 305, intre orele 08.00 – 14.00

 Dotare

Laboratorul de Radioterapie din cadrul SUU Elias asigura pacientilor, incepand din iunie 2021, posibilitatea unor proceduri de Radioterapie moderna , similare celor din strainatate.

Laboratorul este dotat cu un accelerator medical performant – model Elekta Synergy cu colimator 160 Agility, cu un computer tomograf simulator dedicat exclsiv radioterapiei – model GE Healthcare Discovery, precum si cu cele doua programe,  Elekta Monaco Tratment Planning System si Elekta Mosaiq Oncology Information System, care asigura fluxul si planning-ul tratamentelor pacientiilor.

 

Organizare

Astfel, conex camerelor de tratament pentru radioterapie si a celor dedicate pentru imagistica medicala, in care functioneaza aparatele mai sus mentionate, sectia de radiotearapie are in dotare cabinete de consultatii radioterapie, cabinet conturare pentru medicii radioterapeuti, cabinet fizica medicala pentru efectuarea plan tratamentului IMRT/VMAT sau 3D in funtie de necesitate, cabinet consultatii ginecologice, camera dedicata Comisiei Multidisciplinare, secretariat si birou pentru operatorul de date.

 

Personal

In sectia de Radioterapie, consultatiile sunt oferite de urmatoarele cadre medicale:

Dr. Ruxandra-Manuela BARNA – Medic primar Radioterapie

Sef Laborator Radioterapie cu delegatie

 

Asist. Univ. Dr. Xenia-Elena BACINSCHI – Medic primar Radioterapie

Dr. Andrei-Wilhelm ANGHEL – Medic specialist Radioterapie

Dr. Ramona-Ioana IONESCU – Medic primar Radioterapie

 

Suportul de fizica medicala este asigurat de catre urmatorii fizicieni medicali:

fiz. Raducu Adrian POPA – Expert Fizica Medicala

fiz. Violeta Ionina CIOCALTEI – Expert Fizica Medicala

fiz. Nicoleta Alina GURALIUC –  Expert Fizica Medicala

fiz. Ana-Maria Dumitru – Fizician Medical

Fiz. Alexandru Conut – Fizician Medical

 

Intreg personalul medical operator a efectuat stagii de pregatire pentru utilizarea echipamentelor in cadrul sectiei, cu echipe de specialisti din partea producatorilor de tehnica si aparatura medicala.

De asemenea, medicii, fizicienii si asistentii medicali detin premise de exercitare a profesiei, emise de catre Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN).

 

Servicii medicale oferite:

Radioterapie prin tehnica IMRT/VMAT si  3D conformational   in scop curativ / paliativ pentru diferite localizari si stadii ale patologiei oncologice, utilizand energi cuprinse intre 6MV – 15MV pentru fotoni si 4MV – 15MV pentru electroni.

Comisie Multidisciplinara – la care participa medici din diverse specialitati (Oncologie Medicala, Radioterapie, Chirurgie, Ginecologie, ORL, Imagistica medicala, Anatomie Patologica, Endocrinologie, Neurologie, Neurochirurgie, Ortopedie,) care se intruneste saptamanal. In cardul comisiei se discuta cazul fiecarui pacinet, pentru luarea celei mai bune decizi medicale individualizata si adaptata necesitatilor pacientului tinand cont de recomandarile ghidurilor de practica medicala nationale si internationale cu cele mai recente actualizari ale acestora.

Forma de spitalizare – Spitalizare de zi: pentru care exista contract cu Casa de Asiguragi de Sanatate – tratamentele efectuate fiind gratuite.

Acest site web foloseste cookie-uri si solicita datele dvs. personale 
pentru a va imbunatati experienta de navigare.