Oncologie Medicală

 

Sectia de Oncologie Medicala dispune de 25 de paturi si include un compartiment de ingrijiri paliative (5 paturi) si un laborator de radioterapie (spatii in curs de amenajare, va fi dotat cu accelerator liniar multienergie si aparat CT simulator). Pentru pacientii care efectueaza tratament pe spitalizare de zi, dispunem de 20 locuri (12 fotolii si 8 canapele pentru chimioterapie).
Echipa noastra asigura tratamente complexe in cazul neoplaziilor cu incidenta mica (sarcoame, tumori germinale), de care pacientii nu pot beneficia in cadrul spitalelor teritoriale. Detinem de asemenea protocoale de desensibilizare la chimioterapice, fiind una dintre putinele sectii din Romania care realizeaza acest lucru. Oferim bolnavilor echipamente de tipul camera implantabile, ace si pompe elastomerice pentru efectuarea tratamentelor conform ghidurilor internationale. Sunt disponibile de asemenea medicamente de generatie noua, tintite molecular.
Asiguram in cadrul programului ambulatoriu eliberarea biletelor de trimitere pentru efectuarea gratuita a investigatiilor imagistice si paraclinice necesare stadializarii si tratamentului oncologic optim.
Anual, in cadrul sectiei de Oncologie Medicala isi desfasoara stagiul de pregatire rezidenti din mai multe specialitati (radioterapie, medicina interna, gastroenterologie, medicina de familie, etc). De asemenea, incepand cu anul universitar 2017-2018 s-a infiintat catedra de oncologie in cadrul SUUElias ce va asigura pregatirea studentilor in aceasta disciplina.
Activitatea stiintifica a sectiei se remarca prin publicarea articolelor in reviste nationale si internationale, si prin participarea la congrese de specialitate si derularea studiilor clinice de faza II, III, IV.
In cadrul sectiei functioneaza o comisie de oncologie care se intruneste saptamanal pentru discutarea cazurilor complexe, care necesita o hotarare multidisciplinara pentru stabilirea conduitei terapeutice. Acest lucru reprezinta standardul de ingrijire a pacientului oncologic european. De asemenea in cadrul comisiei interne de oncologie se decide initierea sau continuarea tratamentelor ce necesita aprobarea electronica a CNAS.
Sectia de Oncologie Medicala a SUU Elias este singura sectie de specialitate din Bucuresti care ofera asistenta de urgenta continua pacientilor oncologici, media bolnavilor internati prin UPU fiind de aprox 30/luna.

Dotari:
In cadrul sectiei exista un laborator special dotat cu o hota pentru prepararea citostaticelor in conditii optime.

Colectiv medical:
Sef sectie cu delagatie, coordonator radioterapie: Sef lucr. Dr. Cornelia Nitipir, medic pr. oncologie medicala, medic sp. radiotrapie, dr. in st. medicale, competenta in echografie generala, ingrijiri paliative

Dr. Iuliana Pantelimon, medic spec. oncologie medicala

Dr. Iaciu Ion Cristian, medic spec. oncologie medicala

Asist. Univ. Dr. Maria Alexandra Barbu, medic spec. oncologie medicala

Dr. Irina Nita, medic rezident anu IV oncologie medicala

Conf. Dr. Xenia Elena Bacinschi, medic pr. radioterapie, dr. in st. medicale

Dr. Ruxandra Manuela Barna, medic sp. medicina de familei, medic sp. radioterapie

Capacitate:
25 paturi din care 5 paturi comp. ingrijiri paleative, 5 paturi comp. radioterapie