Oncologie Medicală

Sectia de Oncologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias reprezinta un centru de referinta in practica oncologica cat si in invatamantul medical universitar si post-universitar.

Se ofera servicii medicale gratuite (decontate de catre CNAS) care acopera necesitatile pacientului oncologic, oferind in acelasi timp un acces facil la acestea.

Centrul asigura servicii medicale personalizate, abordand patologia oncologica in toata diversitatea ei.

Este compartimentata astfel:

  1. Spitalizare zi: unde se asigura terapie sistemica la cele mai inalte standarde, conform ghidurilor locale, nationale si internationale dar si monitorizarea post-terapeutica periodica.
  2. Spitalizare continua: detinem unica sectie de oncologie medicala din Bucuresti care functioneaza in regim de urgenta, unde tratam cu preponderenta urgente oncologice sau reactii adverse ale terapiilor sistemice ce necesita internare. De asemenea sectia prezinta un numar de locuri destinate pacientilor ce necesita ingrijiri paliative. In plus, efectuam in colaborare cu medicii alergologi tratamente sistemice cu protocol de desensibilizare pacientilor cu istoric de reactie alergica la anumiti agenti terapeutici. Pentru spitalizare continua sunt disponibile 25 paturi, dintre care 5 sunt pentru internarea pacientilor cu nevoi de ingrijiri palliative.
  3. Ambulator integrat: se elibereaza bilete de trimitere, concedii medicale si retete electronice.

 

Este cunoscut ca in managementul pacientului oncologic, momentul decisiv si cu cel mai mare impact asupra evolutiei bolii, il reprezinta stabilirea planului terapeutic adecvat dar si  succesiunea terapiilor asociate (radioterapie, chirurgie, terapii ablative locale). Astfel, deciziile terapeutice se elaboreaza personalizat doar dupa discutarea fiecarui caz in parte in cadrul comisiei oncologice multidisciplinare (Tumor Board), la care iau parte medicii oncologi ai sectiei si  medici din specialitati conexe (radioterapie, anatomie-patologica, imagistica medicala, specialitati chirurgicale….).

Managementul contemporan al pacientului oncologic este unul eminamente multidisciplinar. In  acest sens avem o buna colaborare cu specialitatiile conexe, atat din spital cat si din alte unitati. Reusim astfel sa realizam acest deziderat al abordarii pluridisciplinare rapid si eficient.

De asemenea in cazurile dificile colaboram cu medici de prestigiu din Europa (Prof. Dr. Zielinski- Wiener Privatklinik, Prof Dr. Brodowicz- AKH Viena etc…) si incurajam recrutarea pacientilor in trialuri clinice din tara sau din strainatate.

La cererea pacientilor sau a medicilor curanti, se emit opinii medicale  de tip “second opinion” menite sa confirme sau sa reconsidere atitudinea terapeutica initiala. In cazul situatiei din urma, ne asumam efectuarea terapiei recomandate.

Personalul (medici, asistente), este bine instruit teoretic prin intermediul programelor de educatie medicala continua si practic prin volumul mare de pacienti.

 

Sectia de Oncologie Medicala reprezinta un sistem integrat de servicii medicale oncologice, pornind de la consultatii in ambulator pana la tratamente specifice, efectuate in regim de spitalizare de zi, si are drept scop principal acordarea de servicii medicale gratuite si de cea mai buna calitate in domeniul oncologiei medicale , organizate dupa principiile celor mai bune sisteme de asistenta medicala actuala.
Venim in sprijinul pacientilor oncologici cu servicii conexe de diagnosticare si evaluare medicala, oferite de unii dintre cei mai buni specialisti in domeniu.

De asemenea, pe langa sustinerea medicala, pacientii pot beneficia de asistenta
Echipa noastra este compusa din medici cu experienta profesionala, precum si din personal medical auxiliar competent si dedicat.
Scopul nostru este de a promova şi susţine orice tip de activitate menită să sprijine persoanele cu afectiuni oncologice, luptând în acelaşi timp pentru dezvoltarea serviciilor medicale necesare în diagnosticarea şi tratarea pacienţilor cu aceste afectiuni.

 

Medicii sectiei:

Prof Dr Cornelia Nitipir – medic primar oncolog, medic specialist radioterapie, competenta in ingrijiri palliative si ecografie mamara, sef sectie Oncologie Medicala

As. Univ. Dr. Cristian Ion Iaciu – medic primar oncolog

As. Univ. Dr. Cristina Orlov Slavu – medic specialist oncolog

As. Univ. Dr. Mihaela Olaru – medic specialist oncolog

As. Univ. Dr. Ana Maria Popa – medic specialist oncolog

Dr. Cristina Pirlog – medic specialist oncolog

 

 

 

Capacitate/Dotari:

25 paturi din care 5 paturi comp. ingrijiri paleative, 5 paturi comp. radioterapie

 

Programari:

021.316.16.00 interior 174 (interval orar 11:00 – 13:00 de luni pana viner)

oncologie@spitalul-elias.ro

Acest site web foloseste cookie-uri si solicita datele dvs. personale 
pentru a va imbunatati experienta de navigare.
We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).