Medicină Internă

Sectia Medicala a Spitalului Elias, dispune de 54 paturi, cuprinde si 2 departamente: Reumatologie, Nefrologie. Este incadrata cu 8 medici primari de Medicina Interna, unul cu competenta in Nefrologie si unul avand competenta de Reumatologie, 3 medici care au competenta in ecografie generala si in ecografie vasculara , unul cu competenta si in ecografie cardiaca si unul in ecografie cu contrast , 2 medici sunt si specialisti cardiologi .
Activitatea cuprinde toata aria de competenta a Medicinei Interne: boli digestive (inclusiv hepatopatii cronice), boli respiratorii (inclusiv pacienti cu insuficienta respiratorie cronica), boli reumatice, boli autoimune, boli cauzate de infectii acute si cronic, boli degenerative, boli cardiovasculare (inclusiv insuficienta cardiaca, tulburari de ritm cardiac, HTA, cardiopatii ischemice), boli renale (inclusiv insuficienta renala cronica) si pacienti cu suferinte complexe, comorbiditati, inclusiv cazuri grave ,in colaborare cu celelalte sectii ale Spitalului si/sau alte unitati sanitare,boli hematologice (inclusiv urgente cu tratament acut transfuzional).
Notam activitatea in ceea ce priveste medicina de urgenta, colaborarea cu UPU (de la Spitalul Elias, dar si de la alte unitati spitalicesti) preluarea cazurilor care necesita spitalizare (de profil) si consulturi de specialitate interdisciplinare ori de cate ori este cazul (atat la UPU cat si in celelalte sectii).
Medicii sectiei trateaza in comun cu ATI cazurile grave care necesita tratament intensiv (la internare sau pe parcursul spitalizarii).
Medicii sectiei participa frecvent la congrese medicale, simpozioane, mese rotunde, webinarii, sau alte manifestatii de profil (menite sa mentina continuitatea in pregatirea profesionala).
Medicii sectiei aplica manevre medicale pentru diagnostic si tratament: punctii pleurale si abdominale, punctii sternale (pentru diagnostic hematologic) si resuscitare la patul bolnavului, la nevoie.

De asemeni, la solicitare, fac examene medicale pacientilor din ambulator.
In cadrul departamentelor de Reumatologie si Nefrologie se executa examinari si explorari de specialitate .
Asistentele medicale desfasoara o activitate directa, competenta la patul bolnavului ca si cadrele de baza (infirmiere, etc) pentru buna ingrijire, recoltare de probe pentru laborator si administrarea tratamentului.

Sectia dispunde de 54 paturi, este dotata cu ecografe pentru ecografie generala , ecografie cardiaca, ecografie vasculara astfel incat pacienti pot fi examinati ecografic la internare si pe parcursul spitalizarii.
Recent s-a implementat ecografia abdominala cu contrast, metoda cu numeroase indicatii in patologia chirurgicala, oncologica, gastro-enterologica si hepatologica.
Se executa EKG la patul bolnavului, se executa analize in urgenta (glicemie, oximetrie) tot la patul bolnavului.
Dispunem de instalatii de oxigenoterapie la toate paturile si monitoare portabile (2 aparate) pentru cazurile grave si infuziomat electronic pentru tratamente speciale.

Sectia Medicina interna

Colectiv medical:

Sef sectie: Dr. Dan Petica Iordachescu, medic pr. medicina interna, dr. in st. medicale

Dr. Adina Rodica Cociorvei, medic pr. medicina interna, dr. in st. medicale, competenta in echografie generala,
ecografie vasculara
Dr. Alis Cristina Cristofor, medic pr. medicina interna, medic spec.cardiologie, dr. in st. medicale, competenta in
echografie generala
Dr. Madalina Sorina Ababei, medic sp. medicina interna, competenta in ultrasonografie generala
Compartiment Reumatologie
Dr. Simona Liana Soare, medic pr. medicina interna, medic spec. reumatologie, dr. in st. medicale
Compartiment Nefrologie
Dr. Daniela Banica, medic pr. medicina interna, medic pr. nefrologie

Capacitate/Dotari:

50 paturi din care 5 paturi comp. nefrologie, 5 paturi comp. reumatologie

Acest site web foloseste cookie-uri si solicita datele dvs. personale 
pentru a va imbunatati experienta de navigare.
We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).